Навчання

Лекція для слухачів в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Повномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, втрата роботи та місця проживання, безробіття, ну і звісно застосування насилля.
Коли йде мова про домашнє насильство, більшість людей думають про фізичні напади чи словесні образи. Проте, ніхто й подумати не може, що воно класифікується на 4 відмінних форми та проявляється з різних сторін.

У зв’язку із проведенням МВС Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», до училища завітали працівники Вінницького міського центру соціальних служб.
Вони проінформували поліцейських щодо економічного насильства серед громадян, надали алгоритм дій допомоги людям, які стали жертвами домашньої тиранії, а також розповіли декілька історій та ситуацій з якими зверталися до соцслужби.

«На економічне насильство рідше звертають увагу, але воно є дуже потужним методом утримання іншої людини в пастці токсичних стосунків. Часто особа, яка переживає домашнє насильство, дуже стурбована нездатністю забезпечувати себе та своїх дітей фінансово, а тому залишається зі своїм кривдником. Тим більше, що довести вину «економічного» кривдника та залучити його до відповідальності вкрай складно» – зазначають спеціалісти соціальної служби.

Наприкінці лекції, працівники Вінницького міського центру соціальних служб закликали поліцейських активно протидіяти домашньому насильству та не відвертатися від тих, кому потрібна допомога.