ГоловнеНовини

До училища завітали учні для навчання та покращення навичок цивільного захисту

Цивільний захист – це важлива складова національної безпеки кожної країни, особливо в умовах зростання глобальних катаклізм та світових воєн. Основна його мета – забезпечення безпеки людей і захист їх життя та здоров’я в умовах, коли виникає загроза надзвичайних ситуацій різного характеру.

Зважаючи на це, кожного року, наприкінці квітня, навчальні заклади із усієї України організовують заняття цивільного захисту для своїх учнів, аби нагадати їм про важливість знань у цій сфері та навчити правилам безпеки, які можуть врятувати життя у критичних ситуаціях.

Поліцейські нашого училища також не залишились осторонь та провели пізнавальне заняття для учнів Вінницького ліцею № 4.

Для початку їх ознайомили із теоретичним матеріалом, де розповіли про різні види надзвичайних ситуацій, безпечний алгоритм дій при їх виникненні, обговорили питання, що стосуються воєнного стану та ракетної, хімічної, ядерної небезпеки. Після, учні перейшли до практики, та змогли ознайомитися із різними видами зброї, їхніми складовими частинами, навчилися її розбирати та збирати.

Наприкінці, поліцейські зазначили, що “..цивільний захист – це не лише обов’язок держави, але й кожного громадянина”, тому учні мають бути обізнаними у своїх діях та відповідально ставитися до всього, що відбувається у країні.