Навчання

Лекція на тему “Запобігання та протидія домашньому насильству”

Домашнє насильство — одна із найрозповсюдженіших проблем громадянського суспільства. Переважно це поняття трактується як: «Протиправні дія або бездіяльність у формі фізичного, сексуального, психологічного, економічного насильства, що вчиняються у визначеному колі осіб, незалежно від місця їх проживання».

За статистикою, кожного року від домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів осіб. А майже половина із них не звертаються за допомогою до правоохоронних органів, через сором та страх.

У зв’язку із цим, до Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони завітав начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Вінницького районного управління поліції Скоромец Євген.

Він представив слухачам перелік ефективних методів та прийомів задля запобігання, протидії домашньому насильству. А також детально розповів про алгоритм дій, що дозволяють уберегти постраждалу особу від подальших насильницьких вчинків проти неї і юридично правильно зафіксувати це кримінальне правопорушення з метою покарання винних.