Навчання

Спортивне орієнтування на місцевості

Спортивне орієнтування — вид спорту, суть якого полягає в орієнтуванні на місцевості за допомогою карти чи компаса та найшвидшого знаходження заданих контрольних пунктів.
З однієї сторони здається легко, проте це завдання ще тієї складності. І не кожен слухач з ним впорається!

Кому як не професійним спортсменам та тренерам знати про всі особливості цього виду спорту. З огляду на це, до Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони завітала заслужена тренерка України зі спортивного орієнтування Пронтішева Людмила.

Вона довела до відома усіх присутніх, що в нинішніх умовах, кожен має вміти орієнтуватися на місцевості, задля того, щоб зберегти своє життя. А особливо поліцейські, які 24/7 стоять на варті захисту інших людей.

Згодом, слухачі змогли відчути на практиці, що ж це таке, бути посеред незнайомої місцевості лише з картою в руках. Окрім того, вони зуміли набути безліч важливих навичок та умінь. Зокрема: читати топографічні карти, визначати сторони світу та горизонту без допоміжних засобів, оперативно мислити. Ну і звісно ж, кожен із них покращив свою фізичну форму, стійкість та витривалість.