КультураНовини

Вишиванка – символ незламності українського народу

Кожного року, в третій четвер травня, в Україні відзначають одну із найважливіших подій – День вишиванки. Ідея її виникнення належить простій студентці Чернівецького національного університету Лесі Воронюк, яка в один чудовий день запропонувала своїм одногрупникам зробити невеликий челендж та прийти на заняття у вишиванках. Українці так надихнулися її задумом, що через декілька років його популяризували у всіх куточках світу, а свято набрало унікального національного значення.

З давніх-давен, вишиванка була національною святинею, оберегом нації та кожної великої родини, української історії та мови. А від початку повномасштабного вторгнення, вона набула ще більшого значення та стала доказом того, що наш народ незламний та буде боротися за свою свободу до кінця.

Колектив Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони не зміг пройти повз цієї прекрасної традиції, тому працівники одягли свої найкращі вишиванки, на знак єдності та сили всього українського народу.

Пам’ятайте, вишиванка – це наш генетичний код. Сьогодні, одягніть свої сорочки та нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна та її символи.