КультураНовини

Слухачі училища відвідали кінотеатр «Родина»

Декілька днів тому, у Вінниці відбулась прем’єра документального фільму Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”. На показ до кінотеатру “Родина”, було запрошено багато вінничан і гостей міста, в тому числі поліцейських Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони.

Кінематографічна стрічка розповідає про те, як команда українських журналістів опинилася в оточеному Маріуполі та намагаються продовжити свою роботу з документування звірств російського вторгнення. Як єдині міжнародні репортери, що залишилися в місті, вони фіксують кадри, які пізніше стануть визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи.

Кіносеанс (1)

Нині, “20 днів в Маріуполі” – це перший та єдиний український фільм, який отримав “Оскар”.

Під час перегляду фільму, слухачі училища не могли стримувати сліз та емоцій, адже реальні кадри війни були жахливими. Дана кінострічка зачепила за живе кожного із глядачів та продовжувала тримати у напрузі аж до фінальних титрів.

Наше училище дякує кінотеатру “Родина” за можливість перегляду такої особливої та важливої для становлення української історії кінострічки.

Кіносеанс (2)