Навчання

Лекція щодо криміналістичного дослідження слідів правопорушника

Сліди – це елемент, без якого не обходиться жодне кримінальне правопорушення, навіть ідеально сплановане. На сучасному етапі розвитку криміналістики їх змогли класифікувати за різними ознаками та поділити на групи. До прикладу: сліди-відображення, звукові та запахові сліди, сліди генетичного коду тощо. Проте цей перелік є дуже великим та продовжує збільшуватися кожного дня. Через що й утворилася наука про сліди – трасологія.

Зважаючи на те, що головним завданням поліцейських є попередження та розкриття злочинів, вони зобов’язані вміти знаходити та розпізнавати сліди. А допомогти їм у цьому та навчити погодилася старший спеціаліст-криміналіст відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління Вінницької області, капітан поліції Наталія Тодоровська.

Вона детально розповіла про особливості утворення науки трасології, класифікацію слідів та їх різновиди, а також механізм слідоутворення. Окрім того, слухачі дізналися покроковий алгоритм дій для збереження різного роду слідів поліцейським та вперше побачили на свої очі валізу експерта-криміналіста, її наповнення.