Культура

День українського кіно у ВОЦК «Щедрик»

Українське кіно – унікальний культурний здобуток сучасності, який вирізняється особливим характером. Початок української кіноіндустрії припав ще на ХІХ століття, коли інженер Йосип Тимченко винайшов перший «кінескоп», який був придатний для кінознімання та кінопроекції.

Батьком українського кінематографа вважається Олександр Петрович Довженко. Його найвідоміша робота – стрічка «Земля», яку кінокритики вважають культовою для свого часу.

Створення українського кіно вважається великим досягненням для нашої держави. Тож кожного року в другу суботу вересня вся Україна святкує цю значну у світі культури подію.

10 вересня 2020 року на подвір’ї Вінницького обласного центру культури «Щедрик» відбулося святкування Дня українського кіно, в якому взяли участь студенти Вінницького вищого професійного училища ДПО. Студенти мали можливість переглянути фільм «Гетьман» відомого українського режисера та продюсера Валерія Ямбурського, який також був присутній на святкуванні. Також організатори облаштували декілька цікавих локацій, присвячених цьому дню: виставку дитячих малюнків з героями мультиплікаційних фільмів, виставку ретро кіно та виставку ляльок.

Події відбувались на свіжому повітрі і з дотриманням всіх карантинних вимог. Але ні маски, ні дистанція не змогли зіпсувати святкового настрою для всіх, хто брав участь у святі.

Вінницьке вище професійне училище ДПО висловлює велику подяку організаторам свята за запрошення та гарний настрій впродовж заходу.