КультураНовини

Відвідання Краєзнавчого музею

9 лютого 2016 року група 23-ТЕЗ в рамках виховної години відвідала місцевий краєзнавчий музей, в якому знаходиться найбільше зібрання матеріалів і документів з історії, етнографії і культури Східного Поділля.

Багата і різноманітна природа Вінницької області. З різних куточків якої приїхали на навчання студенти цієї групи: з Гайсинського, Іллінецького, Козятинського, Немирівського, Оратівського, Тростянецького, Тульчинського, Чечельницького, Шаргородського районів, а також з самої Вінниці та з Хмельницької області. Але саме у Вінниці вони мали змогу відвідати відомий науково-методичний та пам’ятко-охоронний центр.

Експонати чотирьох експозиційних залів відділу природи розповідають про геологічне минуле, природні багатства Вінниччини. Його фонди нараховують біля 100 тис. одиниць зберігання, серед яких – унікальна колекція золотих прикрас доби бронзи та сарматського періоду, яка експонувалась на шести міжнародних виставках. Славиться музей нумізматичною та етнографічною збірками, колекцією зброї та мінералів.

Цікавим для всіх було побачене та почуте від кваліфікованого екскурсовода. Особливо вразило місце в «археологічних» залах експозиції, де в грудні 2010 року був знайдений вхід в підземелля…

Студенти дізналися більше про свій рідний край та виявили бажання відвідати інші, ще незнайомі їм історичні місця.