ГоловнеЖиття училища

Роман Шлішевич: від поліцейського охорони до інспектора вибухотехнічної служби

Випускник нашого училища Роман Шлішевич – лейтенант поліції, інспектор вибухотехнічної служби Львівської області свою професійну діяльність розпочав у 2017 році із армії та опанування нової для себе професії вибухотехніка. А вже через декілька років опинився на навчанні в училищі.

Сміливий, наполегливий, рішучий – саме таким його згадують викладачі із посмішкою на обличчі. На той момент, Роман був прикладом для тих, хто хотів опанувати професію поліцейського охорони. Проте, його очікувала інша доля.

Вибухотехнік (1)

“6 квітня 2021 року – цей день, я пам’ятаю, як зараз. Саме тоді до мене прийшло усвідомлення того, ким хочу бути, і що робити. В такий важкий для нашої держави час, я вирішив не стояти осторонь, а допомагати батьківщині та людям. Я став інспектором вибухотехнічної служби!” – пояснює вибухотехнік.

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України, Роман зі своїми побратимами розмінував сотні квадратних кілометрів на Київщині, Харківщині та Херсонщині. Незважаючи на небезпеку та постійні обстріли, інспектор вибухотехнічної служби знешкодив тисячі боєприпасів і снарядів, та продовжує це робити, задля мирного життя українців та спокійного несення служби військовими.

“Я вірю, що зовсім скоро настане Перемога, а українці заживуть у вільній, нескореній Україні, з чистою землею під ногами та мирним небом над головою” – переконаний Роман Шлішевич.

Вибухотехнік (2)