Культура

День пам’яті захисників України

29 серпня кожного року вся Україна схиляє голови перед тими, хто поклав свої життя, захищаючи суверенітет, цілісність нашої держави та майбутнє українців. Впродовж всього існування наша держава оборонялась від ворога, залишаючись вільною та незалежною, але на превеликий жаль, платила за це життями своїх синів, які не давали зламати українську націю.

У Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони вшанували пам’ять загиблих воїнів. Начальник училища полковник поліції Олександр Залізняк звернувся до командно-викладацького складу училища із промовою про подвиги полеглих захисників, яку розпочав з хвилини мовчання.

– Кожен з нас має назавжди запам’ятати, якою ціною виборюється наше майбутнє. Молоді хлопці та дівчата, які стали на захисті суверенітету, цілісності та незалежності поклали свої голови за існування нашої держави та української нації. Ми ж в свою чергу, маємо зробити все, щоб не спаплюжити їхні жертви: працювати, захищати, навчатися, аби наша країна процвітала з кожним днем. – мовив керівник училища.

Після завершення мітингу, у храмі Святителя Миколая, який діє у нашому училищі, настоятель храму отець В’ячеслав провів поминальну службу за всіх полеглих захисників України.