Життя училищаНовини

Заняття щодо підтримки ментального здоров’я

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною життя кожної людини. Це поняття дуже широке і поєднує різні аспекти. Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Тобто, з однієї сторони, воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншої – психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.
Задля підтримки та покращення ментального здоров’я, психолог Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони Леся Кушніренко провела бесіду із працівниками навчального закладу та порадила їм деякі методи підтримки особистого психоемоційного стану, в рамках реалізації проєкту “Пункт психологічних практик”.

“Щоб бути в нормі, не потрібно докладати багато зусиль. Варто дотримуватись лише декілька правил, а саме: дбати про режим сну, уникати стресових ситуацій та навчитись адекватно на них реагувати, збалансувати харчування і додати фізичної активності. Іноді достатньо активізувати організм та налагодити гормональний фон, щоб виправити ситуацію” – стверджує психолог.

Пам’ятайте: ваше ментальне здоров’я важливе 24 години на добу і 365 днів на рік.