Життя училищаНовини

Для працівників училища провели заняття із домедичної підготовки

Домедична допомога —  це найпростіші невідкладні медичні дії, що виконуються безпосередньо на місці пригоди терміново після травми. Зазвичай, вона надається не медичними працівниками, а особами, що на момент пригоди знаходяться поруч, безпосередньо на місці пригоди або поблизу від постраждалого.

Сьогодні ж, вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини.

У зв’язку із цим, для особового складу нашого училища провели заняття щодо надання першої домедичної допомоги у випадку критичних кровотеч.

Існує 2 види кровотеч: венозна та артеріальна. Смертельно небезпечною для життя людини є остання. Як її розпізнати? Якщо ви бачите, що кров яскраво-червоного кольору “б’є фонтаном”, пульсує, призводить до значної  і швидкої крововтрати – це артеріальна кровотеча – наголошує викладач Почапська Наталія Олександрівна.

Під час заняття, працівників було детально ознайомлено із алгоритмом дій, якого потрібно притримуватися при виявленні кровотечі у постраждалого. А також, кожен із них зміг випробувати отриманні поради на практиці та закріпити свої знання.