Новини

Вшанування пам’яті загиблих працівників міліції

20 серпня у Вінниці вшанували пам’ять правоохоронців, які загинули при виконанні службових обов’язків.
Біля пам’ятника загиблим правоохоронцям у Центральному парку міста відбувся мітинг-реквієм за участі родин загиблих, керівництва УМВС, УДСО, представників влади, громадськості, курсантів ВВПУ та засобів масової інформації.

Служивши без зради Присязі під час виконання обов’язків по охороні правопорядку загинули 37 вінницьких правоохоронців. До трагічного списку увійшли також імена сімох героїв, які віддали своє життя, захищаючи цілісність та незалежність України в зоні проведення АТО.

Сьогодні згадали кожного із них поіменно і вшанували хвилиною мовчання.

До підніжжя пам’ятника загиблим працівникам ОВС принесли квіти рідні загиблих, їх колеги, керівництво області та міста і просто небайдужі вінничани.

За дорученням Президента України Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій передав сім’ї загиблого в зоні АТО підполковника міліції Дениса Жембровського орден «За мужність» ІІІ ступеню, яким міліціонера нагороджено посмертно.

Склалося враження ніби серця присутніх на мить просто завмерли, відчувши невимовну втрату родин та друзів загиблих.

Для підростаючих поколінь – це знак відданості та непохитності при виконанні Присяги. Для курсантів – це розуміння важливості і відповідальності перед народом у нелегкий для країни час.