КультураНовини

Моя симфонія джазу

18 червня Вінницька обласна філармонія запросила усіх бажаючих, у тому числі і курсантів училища на чарівний симфонічний джазовий вечір!

Виступала солістка Ольга Плакидюк та академічний камерний оркестр «Арката». Тема вечора: «Моя симфонія джазу».

Співачка та викладачка Ольга Плакидюк уже неодноразово вистпуає не сцені обласної філармонії в рамках симфоджазу.

Симфоджаз – концертний сплав популярно–розважальної й танцювальної симфонічної музики з джазовими виконавськими елементами. Разом з диксилендом та чикагським джазом симфоджаз значною мірою підготував виникнення свінгового біг-бенду. «Рапсодія в стилі блюз» Д. Гершвіна вважається зразком органічного сполучення джазу і симфонічної музики.

Для вінницького оркестру «Арката» це своєрідний музичний експеремент, адже у музичних творах, що звучатимуть в цей вечір, інструменти класичного симфонічного оркестру поєднаються з джазовими інструментами.

В програму були включені твори Дюка Еллінгтона, Телоніуса Монка, Артура Гамільтона, Річарда Роджерса, Рея Хендерсона, Вільяма Робінсона, Джея Хоукінса, Бенні Голсона, Джо Янга, Річарда Адлера.

Усі присутні насолодилися органічним поєднаннанням стильового різновиду джазу з легко жанровою симфонічною музикою. Прозвучали обробки модних шлягерів, танцювальної музики та фрагментів симфонічних творів.

/up/news/article/filarm2015_02.jpg
/up/news/article/filarm2015_03.jpg