Новини

Найцінніший подарунок – радість спілкування

Це вже стало доброю традицією: щороку в жовтні та квітні актив учнівсько-студентського самоврядування та курсанти Вінницького вищого професійного училища департаменту Державної служби охорони при МВС України проводять акцію «Милосердя» для вихованців дитячого будинку інтернатного типу «Гніздечко» у Вінниці.

Під керівництвом офіцерів учні, студенти й курсанти училища організовують групу волонтерів, яка збирає кошти, іграшки, книги й передає їх дітям-сиротам. Допомога зазвичай цим не обмежується – дуже важливо подарувати їм часточку душевного тепла, показати приклад людяності й турботи, які необхідні як вихованцям дитячого будинку, так і молоді, яка вступає у доросле та відповідальне життя.

От і минулого тижня група волонтерів із 18 осіб (15 учнів і студентів та З курсанти) знову відвідала підшефний дитячий будинок. Спочатку прибирали прилеглу територію, а потім разом із вихованцями провели ігри та конкурси й за традицією вручили подарунки. Діти розповідали гостям вірші, провели екскурсію по будинку-інтернату, продемонстрували свої вироби з бісеру, оригамі, вишиванки. Виявилося, що серед вихованців цього навчального закладу є багато спортсменів, які виборють призові місця на першості області з боксу та інших видів спорту.

Акція завершилась, але вихованці дитбудинку вже чекають з нетерпінням, коли до них знову завітають представники «міліцейської молоді» з новими іграми та конкурсами, в яких жоден учасник не залишається без подарунка. Зустрітися пообіцяли незабаром. Адже розуміють: найціннішим подарунком для цих дітей є спілкування, тому керівництво дитячого будинку радо приймає всіх небайдужих людей для допомоги інтернату.

Найактивнішими волонтерами серед учнів та студентів училища міліції у 2013 році стали Михайло Гуцу, Микола Осипчук та Аліна Муравйова, які вже не вперше беруть участь у подібних акціях.

up/article/img/detdom_3.jpg
up/article/img/detdom_1.jpg
up/article/img/detdom_2.jpg