Життя училища

Вінницьке вище професійне училище Департаменту поліції охорони відзначає 50-річчя!

23 березня 1993 року почала своє існування Вінницька республіканська школа підготовки молодшого та середнього начальницького складу позавідомчої охорони (нічної міліції). Протягом 50 років заклад багаторазово змінювався, оновлював технічну та матеріальну базу, аби на сьогоднішній день готувати професійний поліцейських підрозділу Національної поліції України поліції охорони і стати Вінницьким вищим професійним училищем Департаменту поліції охорони.

Для колективу закладу 23 березня 2023 року – визначний день, адже училище зустрічає в своїх стінах високоповажних гостей, які завітали і сьогодні, а також це день складення Присяги на вірність українському народові 73 поліцейських. Начальник Департаменту поліції охорони полковник поліції Олексій Березневич вперше відвідав навчальний заклад, виступив з вітальними словами та вручив почесні нагороди працівникам та слухачам. У своїй промові керівник Департаменту наголосив на тому, що можливість зібратись на такі урочистості нам дарують захисники і захисниці, які ціною власного життя обороняють Україну від загарбника та оголосив хвилину мовчання за всіма полеглими героями.

– Звертаючись до вас, шановні випускники, я хочу наголосити на тому, що ви – майбутнє поліції охорони. На вас покладено велику відповідальність – допомагати воїнам в тилу, охороняти життя та цінності громадян, стояти на варті прав та Закону. Тож бажаю вам з гідністю йти обраним шляхом, вдосконалюючи свої навички, підвищуючи професійний рівень, рухаючись кар’єрними сходинками вгору. Впевнено досягайте висот, станьте гордістю підрозділу, до якого ви сьогодні повернетесь! Зі святом вас! Слава Україні! – привітав слухачів випускних груп із прийняттям Присяги очільник Департаменту.

Серед почесних гостей заходу також були присутні начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковник поліції Іван Іщенко, директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Богдан Зубчик, митрополит Вінницький і Барський Православної церкви України Симеон та багато інших. Всі вони від щирого серця привітали колектив училища та випускників, бажаючи легкої дороги у світле майбутнє та скорішої перемоги.