НавчанняНовини

Ознайомча лекція щодо декларування

Корупція – негативне явище, яке впливає на всі сфери життя суспільства: від знецінення освіти та моральних принципів до сповільнення економічного розвитку та підриву демократичних процесів.

Національне законодавство України трактує це поняття, як “…використання особою наданих їй службових повноважень чи пов’язаних із ними можливостей, аби одержати неправомірну вигоду для себе чи інших осіб, а також зворотний процес надання неправомірної вигоди”.

Зважаючи на це, нині, практично кожна державна установа має спеціальну уповноважену особу, яка виявляє та запобігає корупційним діям. І Вінницьке вище професійне училище Департаменту поліції охорони не є виключенням.

Сьогодні, із поліцейськими навчального закладу проводилось лекційне заняття щодо особливостей декларування доходів, витрат та подарунків. Уповноважена особа, лейтенант поліції Ольга Зацерковна детально розповіла як правильно подати декларацію про особистий майновий стан, за які подарунки потрібно платити податок, а які мусиш декларувати, та інші цікаві аспекти.

Заняття виявилось дуже пізнавальним та захоплюючим для суб’єктів декларування училища.