ГоловнеКолонка психолога

Поліцейських ознайомили із технікою для подолання панічних атак

В умовах воєнного стану, фізичне та ментальне здоров’я українців суттєво погіршилось. Кожного дня, люди переживають страх, травму та ізоляцію, а як наслідок у них проявляються симптоми тривоги, стресу і депресії. Це і є підґрунтям для виникнення такого небезпечного стану як панічна атака.

Задля розуміння того, як перестати акцентувати увагу на зовнішніх обставинах та зосередитись на внутрішніх почуттях, психолог нашого училища Леся Кушніренко представила слухачам техніку “Граундінг” в рамках реалізації проєкту “Пункт психологічних практик”.

“Техніка “Граундінг” або заземлення – саме та вправа, яка допомагає взяти під контроль найважчу ситуації та опанувати панічну атаку. Для її виконання, вам потрібно уважно подивитись навколо та знайти: 5 речей, які знаходяться в полі вашого зору, 4 речі, яких ви можете торкнутися, 3 речі, які ви чуєте, 2 речі, які відчуваєте нюхом, 1 річ, яку можете спробувати на смак» – наголосила психолог.

Після виконання даної методики ви зможете переключитись з думок про злість та повернути контроль над власним станом й життям.