ГоловнеКолонка психологаНовини

Психолог ознайомила поліцейських із технікою для нормалізації сну

Сон – важливий елемент для підтримки і відновлення психічного та фізичного здоров’я людини. Проте існують фактори, які досить часто його порушують. А саме: стрес через робочий графік, багато хатніх справ, перегляд серіалів до ночі, ну і звісно ж накопичений негатив. Серед психологів панує думка, що нормальний час для засинання – це 15-20 хвилин. Однак геть не всім вдається заснути за цей період і в запланований час.

У зв’язку із цим, психолог Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони Леся Кушніренко ознайомила слухачів із технікою для нормалізації сну в рамках реалізації проєкту «Пункт психологічних практик».


«Однією із технік, які допоможуть пришвидшити процес засинання, а з часом і нормалізувати режим сну є метод дихання «4-7-8». Він заснований доктором Ендрю Вейлом та спрямований на використання контрольованого дихання, яке сприятиме розслабленню організму. Задля її виконання, потрібно зробити наступне: спокійно вдихайте носом впродовж 4 секунд, затримайте дихання на 7 секунд, не поспішаючи, видихайте ротом впродовж 8 секунд. Описану процедуру потрібно буде повторити ще 3 рази» – наголосила психолог.

Постійне виконання даної техніки дозволить позбутися безсоння та забути про ліки! Бережіть своє ментальне здоров’я!