Психолог ознайомила поліцейських із технікою для нормалізації сну
Психолог ознайомила поліцейських із технікою для нормалізації сну
24.01.2024


Сон – важливий елемент для підтримки і відновлення психічного та фізичного здоров’я людини. Проте існують фактори, які досить часто його порушують. А саме: стрес через робочий графік, багато хатніх справ, перегляд серіалів до ночі, ну і звісно ж накопичений негатив. Серед психологів панує думка, що нормальний час для засинання – це 15-20 хвилин. Однак геть не всім вдається заснути за цей період і в запланований час.


У зв’язку із цим, психолог Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони Леся Кушніренко ознайомила слухачів із технікою для нормалізації сну в рамках реалізації проєкту «Пункт психологічних практик».





«Однією із технік, які допоможуть пришвидшити процес засинання, а з часом і нормалізувати режим сну є метод дихання «4-7-8». Він заснований доктором Ендрю Вейлом та спрямований на використання контрольованого дихання, яке сприятиме розслабленню організму. Задля її виконання, потрібно зробити наступне: спокійно вдихайте носом впродовж 4 секунд, затримайте дихання на 7 секунд, не поспішаючи, видихайте ротом впродовж 8 секунд. Описану процедуру потрібно буде повторити ще 3 рази» – наголосила психолог.


Постійне виконання даної техніки дозволить позбутися безсоння та забути про ліки! Бережіть своє ментальне здоров’я!


Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування