Поліцейським розповіли як уникнути тривожності
Поліцейським розповіли як уникнути тривожності
17.09.2024

Тривога є однією з найпоширеніших проблем, з якими доводиться стикатися людству. Для неї характерна емоційна й фізична напруга. Тому у хронічних випадках звичайне занепокоєння перетворюється на нескінченну гонитву за відчуттям комфорту й безпеки. Сьогодні ж, практично неможливо захистити себе від усього негативу, але особистість, яка постійно відчуває тривожність, схильна уникати відповідальності або навіть найпростіших складнощів. Це призводить до труднощів у спілкуванні з людьми, у відносинах, на роботі та навчанні.

Щоб пережити занепокоєння та позбутися емоційного вигорання, психолог училища Леся Кушніренко радить слухачам використовувати вправу "Фокусне дихання", в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", що ініційована першою леді України Оленою Зеленською.

Займіть комфортне для вас положення, закрийте очі та заспокойте дихання. Сфокусуйтеся на диханні протягом 5 хвилин. На те, як повітря проходить через носоглотку і наповнює легені. Якщо відволіклися, зверніть увагу назад до дихання. Наступні 3 хвилини проскануйте почуття та відчуття свого тіла починаючи з пальців ніг і закінчуючи маківкою голови. Якщо відволіклися, зверніть увагу назад до відчуття тіла. Потім відкрийте очі, зробіть 10-15 повільних вдихів і видихів та потягніться. Ця проста 10-хвилинна вправа допоможе досягати психологічної стійкості, - розповіла психолог училища.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування