Лекція стосовно психологічного насильства серед поліцейських
Лекція стосовно психологічного насильства серед поліцейських
06.12.2023


Психологічне насильство – це форма нефізичного тиску на психіку людини, спосіб контролю за допомогою різноманітних маніпулятивних технік, що в подальшому призводить до тривоги, депресії та неабияк підриває психічне здоров’я жертви.


У 2019 році дослідження ОБСЄ показало страшну статистику: 67% українок зазнавали фізичного, сексуального та/або психологічного насильства з віку 15 років. І лише 17% опитаних знали, куди звертатися у такому випадку. Тоді у досліджені взяли участь 2048 жінок.


У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» психолог нашого училища Леся Кушніренко нагадує про проблеми подолання такої форми домашнього насильства, як психологічна.



«Причини виникнення поведінки у вигляді психологічного насилля зі сторони кривдника можуть йти з минулого: складне дитинство, кривдження з боку однолітків, недолюбленість, байдужість батьків, невдалі попередні стосунки… Домогти в таких випадках може лише спеціаліст зі сфери психології. Окрім того, цей вид насильства може бути настільки ж шкідливим, як фізичне або сексуальне» – наголошує психолог.


Наостанок, вона закликала поліцейських, допомагати постраждалим від психологічного насилля будь–якими законними способами та методами. Адже лише вони можуть запобігти протиправним діям зі сторони кривдника.



Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування