Колонка психолога

Ознайомлення із психологічною практикою для зняття напруги

Поліцейський – важка професія, яка не під силу пересічному громадянину. І тут мова йде не лише про фізичний стан, а й ментальне здоров’я. Стрес, напруга, емоційні розлади – те, з чим стикаються правоохоронці кожного дня при вирішенні тактично-оперативних завдань, які пов’язані з високим рівнем небезпеки.

Зважаючи на це, старший психолог Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони, майор поліції Ольга Гнатюк провела захід для слухачів у рамках реалізації проєкту «Пункт психологічних практик».

За основу, вона взяла техніку м’язової релаксації Джейкобсона. Відповідно до неї, завдяки почерговому напруженні та розслабленні певних груп мязів тіла, людина може зосередитися на моменті й своїх відчуттях. Саме ця методика, дозволяє перейти з пильного, активного стану у більш спокійний.

Головною метою психолога, було донести до поліцейських, що потрібно оберігати своє психічне здоров’я, а також відповідально ставитися до тривожних станів й панічних атак.

Слухачі прислухалися до її слів та пообіцяли в подальшому користуватися технікою Джейкобсона, адже вона дійсно допомогла позбутись стресу.

Фото 1

Фото 2

Фото 3