Колонка психолога

Тренінг на згуртованість серед поліцейських

Групова згуртованість – показник міцності, єдності та стійкості міжособистісних взаємин у групі, колективі чи спільноті. Саме цей фактор, що включає в себе: вміння щиро спілкуватися із людьми, поважати їхню думку та бути відвертим – є невід’ємною частиною роботи поліцейського. Адже потрібно знати не лише як виконувати свої службові обов’язки, а й гарно спілкуватися з колегами та підтримувати приязні взаємовідносини й згуртованість.

У зв’язку із цим, старший психолог Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони, майор поліції Ольга Гнатюк провела тренінгове заняття зі слухачами, в рамках Всеукраїнської програми «Ти як?», яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Психолог разом із поліцейськими виконала шість різноманітних вправ, серед яких були завдання на знайомство, лідерство, довіру та сором’язливість. Кожен із них, зміг продемонструвати себе як індивіда та справити гарне враження на колег по групі. А також розслабитися та посміятися.

Головною ж метою даного тренінгового заняття було створення приємної обстановки, абстрагування від усіх справ та розвиток групової згуртованості. І психологу вдалося це, як ніколи!