Тарас Григорович Шевченко – великий син українського народу
Тарас Григорович Шевченко – великий син українського народу
14.03.2017


Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля,

Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля.

У росяні вінки заплетені суцвіття

До ніг тобі, титане, кладемо.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Тебе своїм сучасником звемо.


Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого.


9 березня 2017 року Україна відзначила 203 роки від дня народження Тараса Шевченка. Викладачі та студенти училища не могли залишитися осторонь цієї події. З метою вшанування Кобзаря 9 березня викладачем старшим лейтенантом поліції Макеєвою Лесею Миколаївною було проведено виховний захід, присвячений життєвому шляху та творчості великого Кобзаря. Перед читанням віршів присутні ознайомились з давно всім відомими та прихованими сторінками життя великого поета. Такі далекі за датою написання, але надактуальні сьогодні рядки Шевченкових віршів прозвучали новими нотами у виконанні студентів.




На завершення студенти позмагались між собою в інтелектуальній вікторині, за підсумками якої перемогла дружба.


Золотими літерами в історію України увійшло ім’я Великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Тож усі присутні в цей день мали можливість ще глибше пізнати шевченкову літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря для сьогодення.


Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування