День вишиванки
День вишиванки
17.05.2018


17 травня 2018 року студенти нашого училища були запрошенні до Центру кіномистецтва та культури «Кіно Поділля» на перегляд художньо-документального фільму «Скарби нації». Фільм доносить нам, що вишита сорочка є не тільки матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу. Розповідає про його боротьбу за рідну мову і свої традиції, підкріплюючи все історіями про вишиванки і людей, які їх створювали і носили.


Також в цей день вся Україна святкує «День української вишиванки». На заході була тематична експозиція старовинних вишиванок, наданих обласним художнім музеєм.


Спочатку працівники Художнього музею для наших студентів провели екскурсію з історії вишиванок. Деякі з експонатів збереглись чи не в єдиному екземплярі і мають неабияку цінність. Прошиті золотими нитками, старовині, і надзвичайно красиві – справжній скарб Поділля.




Після екскурсії для всіх була виконана гра на українському національному інструменті бандура у виконанні студента Вінницького училища культури і мистецтв Дмитра Галіздра. Звуки цього неймовірного інструменту заполонили глядацький зал, змушуючи слухачів затамувати подих.


Дякуємо Вам за тісну співпрацю та приємні емоції.


Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування