Спорт

Змагання з швидкісного маневрування

Два дні поспіль 29 та 30 липня у Вінниці будуть проходити змагання зі швидкого маневрування на автомобілі серед кращих співробітників поліції охорони.

Поліція охорони – це підрозділ задача якого захистити та вберегти. Тому щодня поліцейські охорони перед заступанням на службу проходять інструктаж, адже заступають зі зброєю, знання із застосування і використання вогнепальної зброї та вирішують ввідні завдання. І щоб поліція охорони надавала якісні охоронні послуги потрібно швидко дістатися місця призначення – тобто туди де спрацювала охоронно-пожежна сигналізація або де потерпілий, який звернувся по лінії «102». Саме тому вдосконалення навичок і підтримка набутих знань просто необхідна для поліцейського. Змагання проводяться на постійній основі, щоб охопити усі сфери робочої діяльності. Бо поліцейський охорони має бути фізично загартований, вміти влучно стріляти, володіти всією законодавчою базою, а ще швидко і безпечно прибувати на спрацювання.

– 27 команд приїхали цьогоріч до Вінниці, щоб представити свій підрозділ і довести, що найкращі з кращих, – розповідає начальник Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони Олександр Залізняк. – Метою проведення такого роду змагань є перш за все підвищення рівня підготовленості наших поліцейських, які керують службовим автотранспортом, відзначення кращих працівників і вдосконалення безпечних умов на дорозі. Це один з напрямків, над яким постійно працюють, адже поліцейські охорони мають швидко прибути на спрацювання, – говорить Олександр Сергійович.

– До участі у змаганнях допускаються поліцейські-водії нарядів реагування поліції охорони, які пройшли відповідну підготовку і перепідготовку і які не менше 6 місяців на посаді поліцейського-водія. Кожний учасник змагань має право здійснити один пробний заїзд. Виконують учасники такі нормативи як «Коло», тобто для в’їзду і виїзду автомобіля встановлюються ворота шириною 330 см, а периметри обмежувальних кіл і воріт позначаються обмежувальними стійками. Також для виконання потрібно зробити норматив «Колія». Це означає, що потрібно проїхати по визначеному вузькому проїзду колесами. «Змійка» теж цікава перешкода. Встановлено п’ять стійок-обмежувачів по прямій з інтервалом 570 см. Потрібно також виконати «В’їзд на стоянку» і «Естафету». Вправа вважається виконаною, якщо водій подолав усі смуги перешкод у встановленому порядку, – розповідає начальник відділу професійного навчання та соціально-психологічної роботи Управління кадрового забезпечення Департаменту поліції охорони Юрій Ковбаса.

Бажаємо всім учасникам витримки та удачі і нехай переможе дружба, але разом з тим хай відзначать найкращих!