Культура

День вишиванки

17 травня 2018 року студенти нашого училища були запрошенні до Центру кіномистецтва та культури «Кіно Поділля» на перегляд художньо-документального фільму «Скарби нації». Фільм доносить нам, що вишита сорочка є не тільки матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу. Розповідає про його боротьбу за рідну мову і свої традиції, підкріплюючи все історіями про вишиванки і людей, які їх створювали і носили.

Також в цей день вся Україна святкує «День української вишиванки». На заході була тематична експозиція старовинних вишиванок, наданих обласним художнім музеєм.

Спочатку працівники Художнього музею для наших студентів провели екскурсію з історії вишиванок. Деякі з експонатів збереглись чи не в єдиному екземплярі і мають неабияку цінність. Прошиті золотими нитками, старовині, і надзвичайно красиві – справжній скарб Поділля.

Після екскурсії для всіх була виконана гра на українському національному інструменті бандура у виконанні студента Вінницького училища культури і мистецтв Дмитра Галіздра. Звуки цього неймовірного інструменту заполонили глядацький зал, змушуючи слухачів затамувати подих.

Дякуємо Вам за тісну співпрацю та приємні емоції.