Методична робота

Підвищуємо професійну майстерність

На виконання вимог статті 75 ЗУ “Про Національну поліцію” у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони з 19 по 28 березня 2018 року працівники навчального закладу вперше за роки існування в повному складі проходили підвищення кваліфікації за участю науково-педагогічного складу Інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ.

Атестований склад училища був поділений на дві навчальні групи залежно від покладених на них функціональних обов’язків та відповідно до займаних посад.

Навчання здійснювалось за навчально-тематичними планами, які затвердив ректор Національної академії внутрішніх справ генерал поліції другого рангу Чернєй Володимир Васильович.

Підвищення кваліфікації було організовано представниками кафедр адміністративного права і процесу, кримінального права, управління та роботи з персоналом, інформаційних технологій, юридичної психології дистанційно за допомогою он-лайн технологій.

Під час навчання розглянуті питання психолого-педагогічного блоку, а саме: педагогічна майстерність викладача та шляхи її удосконалення, сучасні світові тенденції розвитку освіти, новітні технології проведення навчальних занять, нормативно-правове регулювання організації освітнього процесу, педагогічний контроль у навчанні та форми його здійснення, психологічні засади освітнього процесу, діяльність педагогічних працівників, психологічний аспект тощо.

Також детально розглянуто актуальні питання управлінської діяльності командного складу, стилі керівництва в органах Національної поліції України та Департаменту поліції охорони, забезпечення службової дисципліни.

27 березня викладацький склад училища успішно захистив попередньо підготовлені мультимедійні презентації із завданих тем.

Наступного дня, 28 березня відбувся комплексний іспит за участі комісії у складі:

  • голови екзаменаційної комісії професора кафедри управління та роботи з персоналом академії Клачка Володимира Миколайовича;
  • професора кафедри юридичної психології Романенко Оксани Вікторівни;
  • провідного фахівця інституту післядипломної освіти Івченко Яни Володимирівни.

За результатами успішного завершення курсу навчання атестований склад училища отримав свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.