Новини

Слухачі училища здали кров для допомоги воїнам АТО

До міської клінічної лікарні №1 м. Вінниці завітали слухачі Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони аби поповнити банк крові для своєчасного надання трансфузійної допомоги постраждалим в АТО військовослужбовцям, поліцейським, що лікуються в гематологічних, опікових, травматологічних, реанімаційних та інших відділеннях лікувально-профілактичних закладів. Більшість із них донорами стали вперше.

З самого ранку до центру прийшло 45 слухачів. Перед здачею крові обов’язкова реєстрація, експрес-тест на гемоглобін та печінкова проба. Як відомо, здача крові займає приблизно 15 хвилин. За цей час від кожного донора отримують 450 мл крові. Щодня для надання медичної допомоги потребується велика кількість крові та її компонентів. Але, звичайно, ніякими цифрами неможливо виміряти ту користь, яку такі люди приносять пацієнтам. Слухачі, які прийшли сьогодні, сподіваються, що вони разом з лікарями допоможуть зберегти життя та здоров’я ще не одного пацієнта.

Підтримував слухачів у добрій справі начальник Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони полковник поліції Залізняк Олександр Сергійович, який наголосив, що подібні акції є гарною традицією нашого навчального закладу.

Як висловлювались між собою учасники акції, їх покликало серце та душа, які не змогли залишитись осторонь чужої біди і вони бажали допомогти тим, хто не в змозі самостійно справитись з тими життєвими негараздами, що перепали на їх долю.