Життя училищаНовини

Учнівська молодь познайомилася з особливостями професії поліцейського охорони

29 березня 2017 року у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони відбувся День відкритих дверей. За традицією, в цей день колектив училища з нетерпінням та відвертою радістю очікував абітурієнтів та їх батьків для того, щоб якнайкраще розповісти про свій навчальний заклад.

Начальник училища полковник поліції Олександр Залізняк у своїй промові детально ознайомив присутніх з умовами вступу, навчання та проживання в училищі.

– Сподіваємось, побачене сьогодні в училищі справить на Вас приємне враження, а ваше бажання навчатись у стінах нашого навчального закладу стане остаточним, – зазначив начальник училища.

На цьогорічну зустріч з майбутніми абітурієнтами до училища завітали представники Українсько-американського гуманітарного інституту “Вісконсинський міжнародний університет (США) в Україні», а саме Марченко Юрій Васильович та Кондратенко Любов Іванівна.

Представники даного навчального закладу зацікавлене у тісній співпраці з Вінницьким вищим професійним училищем Департаменту поліції охорони в частині залучення студентів училища для подальшого продовження навчання.

Під час проведення Дня відкритих дверей усім присутнім випала нагода безпосередньо поспілкуватись з керівництвом навчального закладу у формальній та неформальний обстановці. Особливу увагу було приділено правилам прийому до училища, умовам навчання та проживання.

Не залишилось без уваги питання перспектив з працевлаштування та подальшого навчання випускників училища у вищих навчальних закладах, що сьогодні є вагомим чинником для прийняття рішення у доцільності навчання в будь-якому навчальному закладі. Тут училищу також є чим привернути увагу – вже після робітничої підготовки значна кількість випускників мають пропозиції з працевлаштування у комерційних та державних установах. А ті, хто продовжує навчання, претендують на зарахування до 2-го чи 3-го курсу вищих навчальних закладів, з якими в училища укладено відповідні угоди про співпрацю, та навчання випускників, в тому числі – за рахунок державного бюджету.

Гостям заходу було продемонстровано в екскурсійній формі навчально-матеріальну базу, аудиторно-лабораторний фонд, спортивні зали, стрілецький тир, територію з спортивними містечками і музей училища.

Славиться училище і тим, що має для наочності та формування позитивного враження про себе власну родзинку – показові виступи, які завжди не залишають байдужими гостей. Свято мужності, сили, чіткості та злагодженості у індивідуальних та колективних виступах підтвердило це. Гостям продемонстрували показові виступи у виконанні вихованців училища: на навчальному полігоні – з тактики дій та у спортивних залах – з рукопашного бою.

Підсумовуючи захід, керівництво та працівники училища очікують, що серед сьогоднішніх гостей вже є майбутні учні і студенти, які першого вересня 2017 року в урочистій обстановці розпочнуть своє крокування до професійних висот у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони.