Життя училищаНовини

Тарас Григорович Шевченко – великий син українського народу

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душі окриля,
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля.
У росяні вінки заплетені суцвіття
До ніг тобі, титане, кладемо.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
Тебе своїм сучасником звемо.

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого.

9 березня 2017 року Україна відзначила 203 роки від дня народження Тараса Шевченка. Викладачі та студенти училища не могли залишитися осторонь цієї події. З метою вшанування Кобзаря 9 березня викладачем старшим лейтенантом поліції Макеєвою Лесею Миколаївною було проведено виховний захід, присвячений життєвому шляху та творчості великого Кобзаря. Перед читанням віршів присутні ознайомились з давно всім відомими та прихованими сторінками життя великого поета. Такі далекі за датою написання, але надактуальні сьогодні рядки Шевченкових віршів прозвучали новими нотами у виконанні студентів.

На завершення студенти позмагались між собою в інтелектуальній вікторині, за підсумками якої перемогла дружба.

Золотими літерами в історію України увійшло ім’я Великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Тож усі присутні в цей день мали можливість ще глибше пізнати шевченкову літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря для сьогодення.