Новини

Біль Чорнобиля в серцях українців

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію 20-го століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день у Вінницькому ВПУ Департаменту поліції охорони проведено кіно лекцію на тему «Аварія на Чорнобильській АЕС».

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок не стільки конкретному суспільному устрою, скільки всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства.

Вибух на Чорнобильській АЕС призвів до вселюдської, планетарної трагедії. Сліди чорнобильського попелу знайдені на багатьох континентах, чорнобильський атом вразив не лише Україну, а й Білорусь, Росію, північно-західну Європу, дійшовши навіть до Північної Африки, Канади та Японії. Але для України чорнобильська трагедія стала лихом, яке з нею назавжди, бо саме на її території залишився ядерний монстр – зруйнований четвертий блок, який і нині, продовжує загрожувати світу.

Проводячи захід, присвячений Чорнобильській трагедії, ми намагаємось пробудити в учнів чуйність, милосердя, вміння співчувати, дбайливо ставитись до навколишнього середовища.