Життя училищаНовини

Головне завдання – навчити поліцейського миттєвому прийняттю рішення

Під час перебування Голови Національної поліції України Сергія Князєва у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони курсанти, яким невдовзі доведеться нести службу з охорони правопорядку, захищати безпеку і права людей, продемонстрували отримані навики дій в надзвичайних та екстремальних ситуаціях.

Поліцейські показали вправність зі стрільби у стрілецькому тирі.

Сергій Князєв наголосив, що найголовніше у вогневій підготовці поліцейського – це не тільки влучити, а психологічно правильно прийняти рішення про застосування чи незастосування зброї, адже від цього напряму залежать людські життя.

– В перший рік навчити поліцейського миттєвому прийняттю рішення щодо застосування зброї в реальних умовах – це найбільша і головна наша задача. І це стосується не лише учбових закладів, а й керівників підрозділів, командирів всіх низових ланок, груп захоплення, старших нарядів, – зазначив Голова Нацполіції.

Гості відвідали навчальний полігон, де курсанти продемонстрували алгоритм дій працівників поліції охорони із затриманням умовних зловмисників.

Голова Національної поліції України підкреслив, що сьогодні не все екіпірування поліцейських відповідає сучасним вимогам. А від цього напряму залежить їх безпека, життя і здоров’я. Крім того, в перший рік служби поліцейських треба навчити не боятися.

– Реальна статистика 2017 року свідчить, що ми маємо велику кількість озброєного супротиву саме нарядам поліції охорони. Працівник поліції щоразу ризикує життям, виїжджаючи на спрацювання сигналізації. І його потрібно навчити не боятися, навчити особистій безпеці, – відзначив керівник поліції.

Голова Нацполіції додав, що незабаром навчальний заклад отримає сучасні засоби захисту для поліцейських охорони.