ВідпочинокНовини

Краще один раз побачити, ніж багато разів почути

Таку думку мають студенти технічного напрямку «Телекомунікації та радіотехніка» нашого училища, а саме групи ТЕЗ-24 та ТЕЗ-25, які 13 вересня в рамках виховної години вирушили на екскурсію до відомчого музею Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області «Мій край – Поділля».

Привітно зустріли працівники музею наших студентів, тим більш що завідувачем є в минулому співробітник училища – Остафійчук Валентин Григорович.

В експозиції, що розташована в 10-ти залах, відображені найважливіші віхи історії подільського краю, розкриті напрямки діяльності органів внутрішніх справ ХІХ-ХХ ст., вшановано пам’ять правоохоронців, які в ім’я справедливості і торжества закону віддали своє життя.

Окремі комплекси матеріалів розкривають діяльність підрозділів органів внутрішніх справ: ДАІ, карного розшуку, охорони громадського порядку, відділу боротьби з організованою злочинністю, слідства, дільничних інспекторів. Великий інтерес викликають матеріали, присвячені міліціонерам-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, воїнам-афганцям.

Особливу увагу майбутні техніки електрозв’язку приділити телекомунікаційній апаратурі, яка до недавнього часу використовувалась на пультах охорони відділів ДПО.

Працівники музею побажали всім успіхів у навчанні та були вдячні за те, що сучасна молодь приділяє увагу своєму культурному розвитку. Здатність розумно наповнити вільний час – є найвищий ступінь особистої культури.