Життя училищаКультура

Фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь»

24 червня на Вінниччині вже вдев’яте відбувся Фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь». Другий рік поспіль його проводять у Хмільнику, в центральному міському парку на березі Південного Бугу. Засновником і організатором «Живого вогню» є Вінницький козацький полк імені Івана Богуна.

Взяти участь у фестивалі були запрошені і слухачі Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони.

Фестиваль проходив з 10 години ранку до півночі. Були цікаві інсталяції, фотозони, народні обряди та концерти – все оформлено в етнічній стилістиці.

Виступали фольклорні колективи з усієї області, на галявині майстрів відбувалися різноманітні майстер-класи. Відвідувачів навчали випікати угорську випічку і навіть дозволяли виковувати собі обереги на справжній кузні. Протягом дня тривав ярмарок народних виробів, козацька галявина, де можна було зробити фото зі справжніми козаками.

Родзинкою цьогорічного фестивалю стала повстанська галявина. Тут була можливість постріляти в пейнтбольному тирі, розібрати зброю, вивчити повстанські гасла та побувати в стилізованій криївці. Новинкою став музей старовини під відкритим небом – дивовижні речі, які знайшли своє друге життя.

Також учасники демонстрували свої вміння у спортивних змаганнях з кросфіту. Студентська молодь ВВПУ ДПО на показових виступах продемонструвала свої вміння і навички з рукопашного бою. А поліцейські, які проходять первину професійну підготовку в училищі виступили у змаганні «Лава на лаву», де отримали беззаперечну перемогу та були нагороджені подякою.

Саме завдяки таким фестивалям ми пам’ятаємо про наше коріння, саме через єднання та підтримку один одного нам потрібно показати всім, що Україна була понад тисячу років, що Україна є, і буде міцною, демократичною, цивілізованою європейською державою!