Новини

День відкритих дверей у сервісному центрі МВС

8 жовтня 2016 року на базі Управління патрульної поліції у місті Вінниці за участі працівників відділу безпеки дорожнього руху ГУНП та Регіонального сервісного центру МВС відбувся день відкритих дверей.

Участь в цьому заході прийняли слухачі 4-ої навчальної групи на чолі з куратором підполковником поліції Павленком Л.М., які познайомилися з технічною базою та роботою цих підрозділів.

Захід організували спільно з відділом безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області, Регіональним сервісним центром МВС у Вінницькій області, громадською організацією «Комітет безпеки руху» та за підтримки коаліції громадських організацій «НІКА».

Слухачі 4-ї навчальної групи та всі присутні мали змогу поспілкуватись із керівництвом патрульної поліції, управління превентивної діяльності, сервісного центру, отримати відповіді на свої запитання, ознайомитись з діяльністю поліції та сервісних центрів МВС, наглядно побачити процедуру прийняття теоретичних та практичних іспитів на отримання права керування транспортним засобом та особисто спробувати свої сили з теоретичних питань у екзаменаційному класі сервісного центру.

Ось це – драгер, – показує алкотестер лейтенант патрульної поліції Олена Вотякова. – Якщо вас, коли ви вже станете водіями, зупинить патрульний і попросить пройти освідування, то має це зробити в присутності двох понятих. Можете перевірити роботу приладу.

Далі патрульна демонструє автомобіль поліцейських – гібридний «Toyota Prius». Вони споживають 6 літрів пального на 100 кілометрів. Це дуже економні автомобілі. Але пальне подається, коли швидкість автомобіля стає вище 40 кілометрів на годину. До того машина працює на електриці.

Слухачі 4-ї навчальної групи стають сміливішими, підходять до автомобіля, роздивляються його «начинку», просять ввімкнути сирену та проблискові маячки. Патрульна без проблем демонструє шість видів сирени – вона потрібна для привернення уваги водіїв. А те, що є стільки видів – то для різноманіття, поліцейські можуть використовувати той сигнал під час патрулювання, який сподобається.

Для патрулювання Вінниці у патрульній поліції є 27 автомобілів. Щоправда, сім на сьогодні перебувають у ремонті. Стільки автомобілів патрульних потрапили в ДТП під час роботи. У нас ремонтом займається СТО «Вінниччина-авто», котра виграла тендер. Обставини аварій різні – деколи патрульні пошкодили авто, коли наздоганяли зловмисників. Деколи через власну необачність. Вину дізнаємося під час службового розслідування. Патрульному виноситься догана, яка впливає на розмір його зарплатні, – пояснює заступник начальника управління патрульної поліції Вінниці Олександр Суменок.

Каже, що поліцейських, котрі проштрафилися, відправляють у піше патрулювання міста – щоб добре усвідомили свої помилки. А також їх можуть посадити на велосипеди, котрі зовсім нещодавно їм презентувала Вінницька міська рада.

Але зараз температурні умови не дозволяють вже на велосипедах їздити. Ми встигли тиждень покататися. Та й необхідності у цей період такої немає – велопатрулювання здійснюється у Центральному парку, в Лісопарку, у період, коли городяни активно там відпочивають, – пояснює Олександр Суменок. Каже, всю ефективність такої роботи вже повністю відчують навесні.

А поки велосипеди нудьгують, на них відвідувачам можна покататися територією управління. Поліцейські також показували штраф-майданчик, де стоять автомобілі евакуйовані за неправильну парковку чи розбиті у ДТП, та демонстрували унікальні відео, зафіксовані під час аварій.

Захід патрульні організували спільно з відділом безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області, Регіональним сервісним центром МВС у Вінницькій області, громадською організацією «Комітет безпеки руху» та за підтримки коаліції громадських організацій «НІКА».

Усім, хто завітав на день відкритих дверей, продемонстрували відео сюжет про наслідки скоєння дорожньо-транспортних пригод. Присутні отримали актуальну інформацію про стан аварійності на дорогах міста, а також наглядно побачили понівечені внаслідок ДТП транспортні засоби на спеціальному майданчику тимчасового утримання.