Новини

До Дня пам’яті Чорнобиля

Для вшанування пам’яті вогнеборців, правоохоронців та працівників атомної станції, які першими прийняли на себе ядерний удар, напередодні 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи у Вінницькому ВПУ було проведено ряд заходів виховного характеру.

Так, в рамках виховної години, за сприянням Управління культури Вінницької ОДА та комунального підприємства «Вінницякіно» студентська молодь училища 25 квітня була присутня на ексклюзивному показі фантастичного трилера «Загублене місто» – історії про Чорнобильську АЕС і паралельні світи.

Під час даного заходу відбулася творча зустріч з заслуженим артистом України, Олексієм Колесником, який є виконавцем головної ролі фільму та учасником подій, пов’язаних з Чорнобильською катастрофою.

Цього ж дня під час Дня дисципліни курсанти переглянули документальний фільм «Чорнобиль – наш довічний біль», присвячений працівникам міліції та військовослужбовцям внутрішніх військ МВС України, які не шкодуючи власного життя та здоров’я вийшли на боротьбу з найбільшою катастрофою людства.

Також у бібліотеці училища організовано тематичну виставку літератури, присвячену подіям Чорнобиля, на якій вихованці училища мають змогу докладніше дізнатись про Чорнобильську трагедію та моменти біографії ліквідаторів-вінничан.

Організатори заходів сподіваються, що побачене надовго залишиться у пам’яті присутніх та спонукатиме вічно пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Життя триває… І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закривали нас від страшної біди.