Методична роботаНавчання

Підсумкова конференція працівників системи ПТО

Стан, завдання та перспективи розвитку професійно-технічної освіти Вінницької області у 2015 році розглядали 23 січня у Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг.

Участь в засіданні взяли директор Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України Супрун В’ячеслав Васильович, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Івасюк Ігор Дмитрович, працівники Департаменту освіти і науки, директори професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Вінницької області різних форм власності. Наш начальний заклад був представлений начальником училища полковником міліції Залізняком О.С. та його заступником з навчально-методичної роботи підполковником міліції Столяровим Д.В.

«Виконання державного замовлення 2014 року становить 93,6%», – зазначив в доповіді заступник директора – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Департаменту освіти і науки Бачинський Валерій Григорович. За словами керівника, державними професійно-технічними навчальними закладами у 2014 році випущено 7556 кваліфікованих робітників з понад 100 професій, з них повну середню освіту здобули близько 5 тис. випускників. Навчальними закладами інших форм власності та підпорядкування, які видавали дипломи та свідоцтва державного зразка, у минулому році випущено 2655 кваліфікованих робітників. Одним із основних показників ефективності підготовки кадрів є рівень працевлаштування випускників, який у 2014 році у державних ПТНЗ складає 89%.

Учасники конференції мали змогу ознайомитись із навчально-матеріальною базою Вінницького вищого професійного училища сфери послуг, а після засідання гостям представлений виступ художньої самодіяльності, підготовлений учнями навчального закладу.